Thithi Devathaa Slokas
திதி தேவதைகளின் தியான ஸ்லோகங்கள்
பிரதமை திதியின் அதி தேவதையான அக்னி தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஏஹி ஸாக்ஷாதிஹாக்னே த்வம் தேவானாம் ஹவ்யவாஹகா /
ஸாந்திகர்மணி பூஜார்திமேதாம் மூர்த்திம் ஸமாவிஸா //
Yehi sakshadhihaagne thvam dhevaanam havyavaahakaa /
Saanthikarmanee poojaarthimethaam moorthim samavisaa //
एहि साक्षादिहाग्ने त्वम् देवानाम् हव्यवाहका |
शान्तिकर्मणि पूजार्तिमेदाम् मूर्तिम् समाविस ||
துவித்தியை திதியின் அதி தேவதையான த்வஷ்டாவின் தியான ஸ்லோகம்:
த்வஷ்டார்ஜகத் த்ரயீ தாதா: பூ நீஹி தயயாமஹீம் /
ப்ரதிமாயாம்முஷ்யாம் த்வம் ஸந்நிதத்ஸ்வ சதுர்முகா//
Thvastaarjagath thrayee dhaathaha pooneehi dhayayaamaheem /
Prathimaayaammushyaam thvam sannithathsva chathurmukha //
त्वस्टर्जगत् त्रयी दात: पूनीहि दययामहीम् |
प्रतिमायाम्मुश्याम् त्वम् सन्निदत्स्व चतुर्मुख् ||
திருதியை திதியின் அதி தேவதையான பார்வதி தேவியின் தியான ஸ்லோகம்:
ப்ரதிமாயாம் ஹிரண்மய்யாமேஹி பர்வதகன்யகே /
நமஸ்யாமி பதாப்ஜம் தே பூமர்தி ப்ரத்திபதயே //
Prathimaayaam hiranmayyaamehi parvathakanyake /
Namasyaami padhabhjam they poomarthi prathipaththaye //
प्रतिमायाम् हिरण्मय्यामेहि पर्वतकन्यके |
नमस्यामि पदाब्जम् ते पूमर्ति प्रतिपतये ||
சதுர்த்தி திதியின் அதி தேவதையான கஜனானனுடைய (கனேசன்) தியான ஸ்லோகம்:
விக்னாந்த காலா பாலார்க பார்வதீமல ஸம்பவா /
கஜானனார்சாம் க்ருஹ்ணீஷ்வ ப்ரதிமாமேத்ரு ஸாதரம் //
Vignaantha kaalaa baalarka paarvathimala sambhavaa /
Gajananaarchaam gruhneeshva prathimaamethya saadharam //
विग्नान्त काल बालार्क पार्वतिमल सम्बव |
गजाननार्चाम् ग्रुह्नीश्व प्रतिमामेत्य सादरम् ||
பஞ்சமி திதியின் அதி தேவதையான ஸர்ப தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸர்பாதிப மயாஹூத: ப்ரதிமாயாம் நிஷீதபோ /
பூஜயாமி பதாப்ஜம் தே ஸர்வஸம்பதவாப்தயே //
Sarpaathipaa mayaahoothahaa prathimaayaam nisheedhabho /
Poojayaami padhabhjam they sarvasampadhavaapthaye //
सर्पाधीप मयाहुत: प्रतिमायाम् निशीदबो |
पूजयामि पदाब्जम् ते सर्वसम्बदवाप्तये ||
ஷஷ்டி திதியின் அதி தேவதையான ஆறுமுக தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஷடானனா நமஸ்யாம் தே கரவாணி பதாப்ஜயோ: /
ப்ரதிமாயாம் ஹிரண்மய்யாமேஹி வல்லிமன: ப்ரியா //
Shadaananaa namasyaam they karavaani padhabhjayohaa /
Prathimaayaam hiranmayyaamehi vallimanahaa priyaa //
शडानना नमस्याम् ते करवाणि पदाब्झय़ो : |
प्रतिमायाम् हिरन्मय्यामेहि वल्लिमन:प्रिय ||
சப்தமி திதியின் அதி தேவதையான சூரிய தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸஹஸ்ர பானோ சண்டாம்ஸோ ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் /
த்ரயீதனோ நமஸ்யாம் தே பூயோ பூயஹ கரோம்யஹம் //
Sahasrabhane chandaamso prathimaamehi saadharam /
Thrayeethano namasyaam they bhooyo bhooyahaa karomyaham //
सहस्रभाने चन्डाम्सो प्रथिमामेहि सादरम् |
त्रयीतनो नमस्याम् ते भुयो भुय: करोम्यहम् ||
அஷ்டமி திதியின் அதி தேவதையான ஸத்யோஜாத தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸத்யோஜாத நமஸ்தேஸ்து கௌரீ நாதி நமோஸ்துதே /
ப்ரஸாதம் குருமே ஸம்போ ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் //
Sadhyojaathaa namasthesthu gouri naathi namosthuthe /
Prasaadham Kurume sambho prathimaamehi saadharam //
सत्योजात नमस्तेस्तु गौरी नादि नमोस्तुते |
प्रसादम् कुरुमे सम्बो प्रतिमामेहि सादरम् ||
நவமி திதியின் அதி தேவதையான துர்கா தேவியின் தியான ஸ்லோகம்:
துர்கே த்ரிநயனே சந்திரகலாங்கித ஸிரோருஹே /
இஹாக்த்ய ப்ரஸாதம் மே ரசயாஸு ஸுரேஸ்வரி //
Dhurge threenayane chandrakalaankitha siroruhe /
Ihaagthya prasaadham me rachayaasoo sureswari //
दुर्गे त्रिनयने चन्द्रकलाम्कित सिरोरुहे |
इहाग्त्य प्रसादम् मे रचयासू शुरेस्वरि ||
தசமி திதியின் அதி தேவதையான ஆதிசேஷனின் தியான ஸ்லோகம்:
பூபாரபூக்னக்ரீவாயா விஷ்ணுபாதாம் கமௌளயே /
நமோ நமோஸ்து நாகாய ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் //
Bhoobhaarabhoognagreevaayaa vishnupaadhaam kamoulaye /
Namo namosthu naagaaya prathimaamehi saadharam //
भूभारभूग्नग्रीवाया विश्नूपादाम् कमौलये |
नमो नमोस्तु नागाय प्रतिमामेहि सादरम् ||
ஏகாதசி திதியின் அதி தேவதையான தர்ம தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸ்ரீதிவேத்யஸ்வரூபாய யாகாதி க்ரது மூர்த்தயே /
பூரி ஸ்ரேயஸ்ஸாதனாய தர்மாய மஹதே நமஹா //
Shrithivedhyasvaroopaaya yaagaadhi krathu moorthaye /
Bhoori sreyassaathanaaya dharmaaya mahathe namahaa //
श्रितिवेद्येस्वरूपाय यागादि क्रतु मूर्तये |
भुरि स्रेयस्सातनाय धर्माय महते नम:
துவாதசி திதியின் அதி தேவதையான ஹரிதேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஹரே ஜகத் த்ரயாதீஸ லக்ஷ்மீ வல்லபா மாதவா /
ப்ரதிமாமேத்யா ஸஹஸா ப்ரஸாதம் குருமே விபோ //
Hare jagath thrayaadheesa lakshmeevallabhaa maadhavaa /
Prathimaamethyaa sahasa prasaadham Kurume vibho //
हरे जगत् त्रयादीस लक्ष्मिवल्लब माधव |
प्रतिमामेत्य सहस प्रसाधम् कुरुमे विभो ||
திரயோதசி திதியின் அதி தேவதையான மன்மதனின் தியான ஸ்லோகம்:
ரதிவல்லபா புஷ்பாஸ்த்ரா நாராயண தனுத்பவா /
ஏஹிமாம் ப்ரதிமாம் தூர்ணம் ப்ரஸீத மயி மன்மதி //
Rathivallabhaa pushpasthraa naaraayana thanudhbhava /
Ehimaam prathimaam thoornam praseedha mayi manmadhee //
रतिवल्लब पुश्पास्त्र नारायण तनुत्भव |
एहिमाम् प्रतिमाम् तूर्णम् प्रसीध मयि मन्मधि ||
சதுர்தசி திதியின் அதி தேவதையான கலிபுருஷனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸர்வாதர்மப்ரவக்தாரம் ஸர்வ பாப ப்ரவர்தகம் /
வந்து நாசதுரம் வந்தே பூதயே கலிபூபதிம் //
Sarvaadharmapravakthaaram sarva papa pravarthakam /
Vanthu naachathuram vandhe bhoothaye kailbhoopathim //
सर्वाधर्मप्रवक्तारम् सर्व पाप प्रवर्तकम् |
वन्तु नाचतुरम् वन्धे भूतये कलिभूपतिम् ||
பௌர்ணமி திதியின் அதி தேவதையான சந்திர தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸர்வகீர்வாண ஸேவ்யாய லக்ஷ்மீ காமுக சக்ஷுஷே /
க்ஷீராப்தி ப்ரிய புத்ராய நம சந்த்ரமஸேஸ்துதே //
Sarvageervaana sevyaaya lakshmikaamuka sakshushe /
Ksheeraapdhi praya puthraaya nama chandramasesthuthe //
सर्वगीर्वाण सेव्याय लक्ष्मिकामुकचक्षूशे |
क्षीराप्धि प्रिय पुत्राय नम चन्द्रमसेस्तुते ||
அமாவாசை திதியின் அதி தேவதையான பித்ரு தேவதையின் தியான ஸ்லோகம்:
பித்ருலோக நிவாஸிப்யஹ பித்ருப்யோஸ்து நமோ நமஹ /
ப்ரதிமாம் ப்ராப்ய ஸௌவர்ணீம் ப்ரஸீதம் து ஸதாமயி //
Pithruloka nivaasibhyahaa pithrubhyosthu namo namahaa /
Prathimaam praapya souvarneem praseedham thu sadhaa mayee //
पित्रुलोक निवासिभ्य: पित्रुयोभ्योस्तु नमो नम: |
प्रतिमाम् प्राप्य सौवर्णीम् प्रसीधम् तु सधा मयि |
Sri Ravi Sankran ji writes : The Sanskrit version was typed by me, there may be spelling mistakes,some one who knows Sanskrit can correct it.
திதி தேவதைகளின் தியான ஸ்லோகங்கள்
பிரதமை திதியின் அதி தேவதையான அக்னி தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஏஹி ஸாக்ஷாதிஹாக்னே த்வம் தேவானாம் ஹவ்யவாஹகா /
ஸாந்திகர்மணி பூஜார்திமேதாம் மூர்த்திம் ஸமாவிஸா //
Yehi sakshadhihaagne thvam dhevaanam havyavaahakaa /
Saanthikarmanee poojaarthimethaam moorthim samavisaa //
एहि साक्षादिहाग्ने त्वम् देवानाम् हव्यवाहका |
शान्तिकर्मणि पूजार्तिमेदाम् मूर्तिम् समाविस ||
துவித்தியை திதியின் அதி தேவதையான த்வஷ்டாவின் தியான ஸ்லோகம்:
த்வஷ்டார்ஜகத் த்ரயீ தாதா: பூ நீஹி தயயாமஹீம் /
ப்ரதிமாயாம்முஷ்யாம் த்வம் ஸந்நிதத்ஸ்வ சதுர்முகா//
Thvastaarjagath thrayee dhaathaha pooneehi dhayayaamaheem /
Prathimaayaammushyaam thvam sannithathsva chathurmukha //
त्वस्टर्जगत् त्रयी दात: पूनीहि दययामहीम् |
प्रतिमायाम्मुश्याम् त्वम् सन्निदत्स्व चतुर्मुख् ||
திருதியை திதியின் அதி தேவதையான பார்வதி தேவியின் தியான ஸ்லோகம்:
ப்ரதிமாயாம் ஹிரண்மய்யாமேஹி பர்வதகன்யகே /
நமஸ்யாமி பதாப்ஜம் தே பூமர்தி ப்ரத்திபதயே //
Prathimaayaam hiranmayyaamehi parvathakanyake /
Namasyaami padhabhjam they poomarthi prathipaththaye //
प्रतिमायाम् हिरण्मय्यामेहि पर्वतकन्यके |
नमस्यामि पदाब्जम् ते पूमर्ति प्रतिपतये ||
சதுர்த்தி திதியின் அதி தேவதையான கஜனானனுடைய (கனேசன்) தியான ஸ்லோகம்:
விக்னாந்த காலா பாலார்க பார்வதீமல ஸம்பவா /
கஜானனார்சாம் க்ருஹ்ணீஷ்வ ப்ரதிமாமேத்ரு ஸாதரம் //
Vignaantha kaalaa baalarka paarvathimala sambhavaa /
Gajananaarchaam gruhneeshva prathimaamethya saadharam //
विग्नान्त काल बालार्क पार्वतिमल सम्बव |
गजाननार्चाम् ग्रुह्नीश्व प्रतिमामेत्य सादरम् ||
பஞ்சமி திதியின் அதி தேவதையான ஸர்ப தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸர்பாதிப மயாஹூத: ப்ரதிமாயாம் நிஷீதபோ /
பூஜயாமி பதாப்ஜம் தே ஸர்வஸம்பதவாப்தயே //
Sarpaathipaa mayaahoothahaa prathimaayaam nisheedhabho /
Poojayaami padhabhjam they sarvasampadhavaapthaye //
सर्पाधीप मयाहुत: प्रतिमायाम् निशीदबो |
पूजयामि पदाब्जम् ते सर्वसम्बदवाप्तये ||
ஷஷ்டி திதியின் அதி தேவதையான ஆறுமுக தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஷடானனா நமஸ்யாம் தே கரவாணி பதாப்ஜயோ: /
ப்ரதிமாயாம் ஹிரண்மய்யாமேஹி வல்லிமன: ப்ரியா //
Shadaananaa namasyaam they karavaani padhabhjayohaa /
Prathimaayaam hiranmayyaamehi vallimanahaa priyaa //
शडानना नमस्याम् ते करवाणि पदाब्झय़ो : |
प्रतिमायाम् हिरन्मय्यामेहि वल्लिमन:प्रिय ||
சப்தமி திதியின் அதி தேவதையான சூரிய தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸஹஸ்ர பானோ சண்டாம்ஸோ ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் /
த்ரயீதனோ நமஸ்யாம் தே பூயோ பூயஹ கரோம்யஹம் //
Sahasrabhane chandaamso prathimaamehi saadharam /
Thrayeethano namasyaam they bhooyo bhooyahaa karomyaham //
सहस्रभाने चन्डाम्सो प्रथिमामेहि सादरम् |
त्रयीतनो नमस्याम् ते भुयो भुय: करोम्यहम् ||
அஷ்டமி திதியின் அதி தேவதையான ஸத்யோஜாத தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸத்யோஜாத நமஸ்தேஸ்து கௌரீ நாதி நமோஸ்துதே /
ப்ரஸாதம் குருமே ஸம்போ ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் //
Sadhyojaathaa namasthesthu gouri naathi namosthuthe /
Prasaadham Kurume sambho prathimaamehi saadharam //
सत्योजात नमस्तेस्तु गौरी नादि नमोस्तुते |
प्रसादम् कुरुमे सम्बो प्रतिमामेहि सादरम् ||
நவமி திதியின் அதி தேவதையான துர்கா தேவியின் தியான ஸ்லோகம்:
துர்கே த்ரிநயனே சந்திரகலாங்கித ஸிரோருஹே /
இஹாக்த்ய ப்ரஸாதம் மே ரசயாஸு ஸுரேஸ்வரி //
Dhurge threenayane chandrakalaankitha siroruhe /
Ihaagthya prasaadham me rachayaasoo sureswari //
दुर्गे त्रिनयने चन्द्रकलाम्कित सिरोरुहे |
इहाग्त्य प्रसादम् मे रचयासू शुरेस्वरि ||
தசமி திதியின் அதி தேவதையான ஆதிசேஷனின் தியான ஸ்லோகம்:
பூபாரபூக்னக்ரீவாயா விஷ்ணுபாதாம் கமௌளயே /
நமோ நமோஸ்து நாகாய ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் //
Bhoobhaarabhoognagreevaayaa vishnupaadhaam kamoulaye /
Namo namosthu naagaaya prathimaamehi saadharam //
भूभारभूग्नग्रीवाया विश्नूपादाम् कमौलये |
नमो नमोस्तु नागाय प्रतिमामेहि सादरम् ||
ஏகாதசி திதியின் அதி தேவதையான தர்ம தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸ்ரீதிவேத்யஸ்வரூபாய யாகாதி க்ரது மூர்த்தயே /
பூரி ஸ்ரேயஸ்ஸாதனாய தர்மாய மஹதே நமஹா //
Shrithivedhyasvaroopaaya yaagaadhi krathu moorthaye /
Bhoori sreyassaathanaaya dharmaaya mahathe namahaa //
श्रितिवेद्येस्वरूपाय यागादि क्रतु मूर्तये |
भुरि स्रेयस्सातनाय धर्माय महते नम:
துவாதசி திதியின் அதி தேவதையான ஹரிதேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஹரே ஜகத் த்ரயாதீஸ லக்ஷ்மீ வல்லபா மாதவா /
ப்ரதிமாமேத்யா ஸஹஸா ப்ரஸாதம் குருமே விபோ //
Hare jagath thrayaadheesa lakshmeevallabhaa maadhavaa /
Prathimaamethyaa sahasa prasaadham Kurume vibho //
हरे जगत् त्रयादीस लक्ष्मिवल्लब माधव |
प्रतिमामेत्य सहस प्रसाधम् कुरुमे विभो ||
திரயோதசி திதியின் அதி தேவதையான மன்மதனின் தியான ஸ்லோகம்:
ரதிவல்லபா புஷ்பாஸ்த்ரா நாராயண தனுத்பவா /
ஏஹிமாம் ப்ரதிமாம் தூர்ணம் ப்ரஸீத மயி மன்மதி //
Rathivallabhaa pushpasthraa naaraayana thanudhbhava /
Ehimaam prathimaam thoornam praseedha mayi manmadhee //
रतिवल्लब पुश्पास्त्र नारायण तनुत्भव |
एहिमाम् प्रतिमाम् तूर्णम् प्रसीध मयि मन्मधि ||
சதுர்தசி திதியின் அதி தேவதையான கலிபுருஷனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸர்வாதர்மப்ரவக்தாரம் ஸர்வ பாப ப்ரவர்தகம் /
வந்து நாசதுரம் வந்தே பூதயே கலிபூபதிம் //
Sarvaadharmapravakthaaram sarva papa pravarthakam /
Vanthu naachathuram vandhe bhoothaye kailbhoopathim //
सर्वाधर्मप्रवक्तारम् सर्व पाप प्रवर्तकम् |
वन्तु नाचतुरम् वन्धे भूतये कलिभूपतिम् ||
பௌர்ணமி திதியின் அதி தேவதையான சந்திர தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:
ஸர்வகீர்வாண ஸேவ்யாய லக்ஷ்மீ காமுக சக்ஷுஷே /
க்ஷீராப்தி ப்ரிய புத்ராய நம சந்த்ரமஸேஸ்துதே //
Sarvageervaana sevyaaya lakshmikaamuka sakshushe /
Ksheeraapdhi praya puthraaya nama chandramasesthuthe //
सर्वगीर्वाण सेव्याय लक्ष्मिकामुकचक्षूशे |
क्षीराप्धि प्रिय पुत्राय नम चन्द्रमसेस्तुते ||
அமாவாசை திதியின் அதி தேவதையான பித்ரு தேவதையின் தியான ஸ்லோகம்:
பித்ருலோக நிவாஸிப்யஹ பித்ருப்யோஸ்து நமோ நமஹ /
ப்ரதிமாம் ப்ராப்ய ஸௌவர்ணீம் ப்ரஸீதம் து ஸதாமயி //
Pithruloka nivaasibhyahaa pithrubhyosthu namo namahaa /
Prathimaam praapya souvarneem praseedham thu sadhaa mayee //
पित्रुलोक निवासिभ्य: पित्रुयोभ्योस्तु नमो नम: |
प्रतिमाम् प्राप्य सौवर्णीम् प्रसीधम् तु सधा मयि |
Sri Ravi Sankran ji writes : The Sanskrit version was typed by me, there may be spelling mistakes,some one who knows Sanskrit can correct it.
No comments:
Post a Comment